УИКЕНД ПРОГРАМИ

Уикенд в Милано
Маршрут: София-Милано-София
от 199 
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:


Принтирай
ПРОГРАМА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ХОТЕЛИ
1 ден
Отпътуване от Терминал 1 на летище София. Пристигане в Милано. Настаняване в хотел по избор и свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска. Въпреки хилядолетната си история Милано е млад и жизнен град, в който не може да се скучае. Казват, че настоящето и бъдещето се сътворяват ежедневно в Милано - най-изобретателната европейска столица. Театрите и кината, както и многообещаващите клубни сцени и изкушаващите ресторанти процъфтяват в тази модна среда. Разнообразието от магазини и модерни барове е почти прекалено.

3 ден
Милано е най-големият град на Северна Италия и център на областта Ломбардия. Обикновено наричат Рим "вечен", Неапол "прекрасен", а Флоренция - "град на изкуствата". Жителите на Милано наричат своя град "лабориоза" – трудолюбив. И наистина Милано е промишленото и финансово сърце на Италия. Той отстъпва по брой на населението на Рим, но има ръководна роля в индустриалния, финансовия и търговски живот на страната.
На катедралния площад в Милано се намира най- голямата забележителност и символ на града – Миланската катедрала "Дуомо". Тя е третата по големина църква в Европа /20 000 души/, един триумф на готическата архитектура. Строежът на катедралата започва през 1386 г. от немски и френски майстори, по-късно е продължен от италианци. Окончателното й завършване е едва в началото на ХХ в. Поради продължителността на изграждането й /близо пет века/ се чувства влиянието и на други стилове. Цялата катедрала е изработена от бял мрамор. Впечатляващи са размерите й - 157 м. дължина и 88 м. ширина. Фасадата и покрива са оформени със 135 готически кули. От катедралния площад, през огромния покрит пасаж-базар "Виктор Емануил" се излиза на Пияца де ла Скала. Площадът е малък, но много известен, защото на него се намира прочутия оперен театър "Ла Скала". Той е построен през 1778 г. от Джузепе Пиермарини на мястото на старата църква "Санта Мария де ла Скала" и носи името й. Отвън сградата изглежда малка и непривлекателна, но залата е обширна, събира 3600 зрители, с шест балкона и отлична акустика.На голямата сцена се изнасяли представления всички прочути оперни певци вкл. Елена Николай, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и др. Северозападно от катедралния площад се намира големият средновековен замък Сфорца. Той е издигнат през ХV в.от Франческо Сфорца, на мястото на стария замък Висконти. В тази грандиозна постройка от тухли някога са живеели владетелите на Милано и на името на един от тях - херцог Сфорца е кръстен замъка.
Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за България.


Дата Двойна стая
17.01.2014 г. 199 €
18.01.2014 г. 199 €
25.01.2014 г. 199 €
31.01.2014 г. 199 €
13.01.2014 г. 219 €