Азия

Самолетни билети до Делхи
Маршрут: София-Делхи
от 1125 лв.
Транспорт: Самолет

Принтирай
ПРОГРАМА
Делхи е град и съюзна територия на Индия, съдържаща Ню Делхи, столицата на Индия. Разположен на река Ямуна, предимно западния или десния й бряг, Делхи граничи с щата Утар Прадеш на изток и с щата Харяна в останалите посоки. Според преброяването от 2011 г. градското население на Делхи е над 11 милиона. Градската агломерация на Делхи, която включва сателитните градове Газиабад, Фаридабад, Гургаон и Нойда в район, известен като Националния столичен регион (NCR), има приблизително население от над 28 милиона, което я прави най-голямата столична зона в Индия и втората -най-големият в света.

Делхи е дом на втория най-голям брой милиардери и милионери от всички градове в Индия. Делхи се нарежда на пето място сред индийските щати и съюзни територии по индекс на човешко развитие. Делхи има втория най-висок БВП на глава от населението в Индия (след Гоа). Въпреки че е съюзна територия, политическата администрация на NCT на Делхи днес прилича повече на тази на щат Индия, със собствена законодателна власт, върховен съд и изпълнителен съвет на министрите, ръководен от главен министър. Културата на Делхи е повлияна от дългата му история и историческото му свързване като столица на Индия. Въпреки че силно пенджабско влияние може да се види в езика, облеклото и кухнята, донесени от големия брой бежанци, дошли след разделянето през 1947 г., неотдавнашната миграция от други части на Индия я превръща в котел за топене. Това се илюстрира от много значими паметници в града. Археологическото проучване на Индия признава 1200 сгради от културното наследство и 175 паметника като обекти на националното наследство.

Ако търсите достъпни полети до Делхи, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за Делхи с цени започващи от 1125лв за еднопосочен билет. Планирайте следващата си ваканция и резервирайте евтини билети от flights365.bg сигурно и лесно!

 flights365.bg/delhi