Азия

Самолетни билети до Пекин
Маршрут: София- Пекин
Транспорт: Самолет

Принтирай
ПРОГРАМА
Пекин е столица на Китайската народна република. Това е най-гъсто населената столица в света, с над 21 милиона жители в рамките на административна площ от 16 410,5 km2. Въпреки това застроената му площ, третата по големина в Китай след Гуанджоу и Шанхай. Намира се в Северен Китай и се управлява като община под прякото управление на Държавния съвет с 16 градски, крайградски и селски района.

Пекин е глобален град и един от водещите световни центрове за култура, дипломация, политика, финанси, бизнес и икономика, образование, научни изследвания, език, туризъм, медии, спорт, наука и технологии и транспорт. Мегаград, Пекин е вторият по големина китайски град по градско население след Шанхай и е културен, образователен и политически център на нацията. Тук се намират централите на повечето от най-големите държавни компании в Китай и се помещава най-големият брой компании от Fortune Global 500 в света, както и четирите най-големи финансови институции в света по общи активи. Пекин е „милиардерската столица на света“ с най-голям брой милиардери, живеещи в града. Освен това е основен център за националните магистрали, скоростни пътища, железопътни и високоскоростни железопътни мрежи. Международното летище Beijing Capital е второто най-натоварено в света по пътнически трафик (най-натовареното в Азия) от 2010 г., а от 2016 г. мрежата на метрото в града е най-натоварената и най-дългата в света. Международното летище Beijing Daxing, второ международно летище в Пекин, е най-големият летищен терминал с една структура в света.

Съчетавайки модерни и традиционни стилове на архитектура, Пекин е един от най-старите градове в света с богата история, датираща от над три хилядолетия. Като последната от четирите велики древни столици на Китай, Пекин е бил политически център на страната през по-голямата част от последните осем века и е бил най-големият град в света по население през по-голямата част от второто хилядолетие. Пекин е една от най-важните туристически дестинации в света. През 2018 г. Пекин е бил вторият най-печеливш туристически град в света след Шанхай. Пекин е дом на много национални паметници и музеи и има седем обекта на световното културно наследство на ЮНЕСКО – Забраненият град, Храмът на небето, Летният дворец, гробниците на Минг, Джоукоудян и части от Великата стена и Канале Гранде – всички те са популярни сред туристите местоположения.

Ако търсите достъпни полети до Пекин, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за Пекин. Планирайте следващата си ваканция и резервирайте евтини билети от flights365.bg сигурно и лесно!

 flights365.bg/pekin