Азия

Самолетни билети до Хонг Конг
Маршрут: София-Хонг Конг
Транспорт: Самолет

Принтирай
ПРОГРАМА
Хонконг е град и специален административен район на Китай в източната делта на Перлената река в Южен Китай. Със 7,5 милиона жители от различни националности на територия от 1104 квадратни километра, Хонконг е едно от най-гъсто населените места в света. Хонконг също е основен световен финансов център и един от най-развитите градове в света.

Първоначално рядко населен район от земеделски и рибарски селища територията се е превърнала в един от най-значимите финансови центрове и търговски пристанища в света. Това е десетият по големина износител и деветият по големина вносител в света. Хонконг има голяма капиталистическа икономика на услугите, характеризираща се с ниско данъчно облагане и свободна търговия, а неговата валута, хонконгският долар, е осмата най-търгувана валута в света. Хонконг е дом на третия по големина брой милиардери от който и да е град в света, втория по големина брой милиардери от който и да е град в Азия и най-голямата концентрация на хора със свръхвисока нетна стойност от всеки град в света. Въпреки че градът има един от най-високите доходи на глава от населението в света, сред населението съществува сериозно неравенство в доходите. Хонконг е силно развита територия и се нарежда на четвърто място в индекса на човешкото развитие на ООН. Градът има най-големия брой небостъргачи от всички градове в света и жителите му имат едни от най-високите очаквания за живот в света. Хонконг е класиран на 3-то място в индекса на глобалните финансови центрове.


Ако търсите достъпни полети до Хонг Конг, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за Хонг Конг. Планирайте следващата си ваканция и резервирайте евтини билети от flights365.bg сигурно и лесно!

 flights365.bg/hong-kong