Азия

Самолетни билети до Гуанджоу
Маршрут: София-Гунаджоу
Транспорт: Самолет

Принтирай
ПРОГРАМА
Полет до Гуанджоу – Част от пътя на коприната
Гуанджоу е столицата и най-големият град на провинция Гуангдонг в южната част Китай. Разположен на Перлената река на около 120 км (75 мили) север-северозападно от Хонг Конг и 145 км (90 мили) северно от Макао, Гуанджоу има история от над 2200 години и е бил основна крайна точка на морския Път на коприната. Днес той продължава да служи като основно пристанище и транспортен център, както и като един от трите най-големи града в Китай. Поради високото градско население и големите обеми на пристанищния трафик, Гуанджоу е класифициран като голям пристанищен мегаград, най-големият тип пристанищен град в света. Поради световните ограничения за пътуване в резултат на пандемията от COVID-19 през 2020 г., международното летище Гуанджоу Байюн, основното летище на Гуанджоу, стана най-натовареното летище в света от пътнически трафик. Гуанджоу е в сърцето на района на големия залив Гуангдонг–Хонконг–Макао, най-гъсто населената застроена столична зона в света, образувайки най-голямата градска агломерация на Земята с приблизително 65 594 622 жители и част от икономическата зона на делтата на Перлената река.

В съвременната търговия Гуанджоу е най-известен със своя годишен Кантонски панаир, най-старият и най-голям търговски панаир в Китай. За три последователни години (2013–2015) Forbes класира Гуанджоу като най-добрия търговски град в континентален Китай. Гуанджоу е високо класиран като алфа- (глобален първостепенен град) заедно със Сан Франциско и Стокхолм. Той е водещ финансов център в Азиатско-Тихоокеанския регион и е на 21-во място в световен мащаб в Индекса на глобалните финансови центрове за 2020 г. Като важен международен град, Гуанджоу е домакин на множество международни и национални спортни събития, като най-забележителните са Азиатските игри през 2010 г., Азиатските параигри през 2010 г. и Световното първенство по баскетбол на FIBA ​​през 2019 г. Градът е домакин на 65 чуждестранни представители, което го прави третият голям град, който е домакин на повече чуждестранни представители от всеки друг град в Китай след Пекин и Шанхай. Към 2020 г. Гуанджоу се нарежда на 10-то място в света и на 5-то място в Китай (след Пекин, Шанхай, Хонконг и Шенжен) по брой жители милиардери според Hurun Global Rich List.

Ако търсите достъпни полети до Гуанджоу, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за Гуанджоу. Планирайте следващата си ваканция и резервирайте евтини билети от flights365.bg сигурно и лесно!

 flights365.bg/guangdzhou