Азия

Самолетни билети до Бейрут
Маршрут: София-Бейрут
от 811 лв.
Транспорт: Самолет

Принтирай
ПРОГРАМА
Бейрут е столицата и най-големият град на Ливан. Към 2014 г. Голям Бейрут има население от 2,4 милиона, което го прави третият по големина град в региона Левант. Градът е разположен на полуостров в средата на средиземноморския бряг на Ливан. Бейрут е бил обитаван повече от 5000 години и е бил един от най-известните градове-държави във Финикия, което го прави един от най-старите градове в света. Първото историческо споменаване на Бейрут се намира в писмата от Амарна от Новото царство на Египет, които датират от 14 век пр.н.е.

Бейрут е седалище на правителството на Ливан и играе централна роля в ливанската икономика, с много банки и корпорации, базирани в града. Бейрут е важно морско пристанище за страната и региона и е оценен като Beta + World City от Глобализацията и мрежата за изследване на световните градове. Бейрут беше сериозно повреден от Ливанската гражданска война и масивната експлозия в пристанището на Бейрут. Културният му пейзаж претърпя основна реконструкция.

Туристическата индустрия в Бейрут е исторически важна за местната икономика и остава и до днес да бъде основен източник на приходи за града и Ливан като цяло. Преди Гражданската война в Ливан Бейрут е широко смятан за „Париж на Близкия изток“ , често цитиран като финансов и бизнес център, където посетителите могат да изпитат левантийската средиземноморска култура. Разнообразната атмосфера и древната история на Бейрут го правят важна дестинация, която бавно се възстановява след продължителни сътресения. Според туристическата статистика за 2012 г. 34% от туристите в Бейрут идват от Арабските страни, 33% идват от европейски страни (главно Франция, Германия и Великобритания) и 16% от Америка (около половината от които са от Съединените щати).

Ако търсите достъпни полети до Бейрут, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за Бейрут с цени започващи от 811лв за еднопосочен билет. Планирайте следващата си ваканция и резервирайте евтини билети от flights365.bg сигурно и лесно!

flights365.bg/beyrut