Азия

Самолетни билети до Ханой
Маршрут: София-Ханой
Транспорт: Самолет

Принтирай
ПРОГРАМА
Полет до Ханой – Столицата на Виетнам
Ханой е столицата град на Виетнам. Покрива площ от 3359,82 km2. Вторият по големина град във Виетнам, той се състои от 12 градски района, един град на ниво област и 17 селски района. Разположен в делтата на Червената река, Ханой е културният и политически център на Виетнам.

Ханой е домакин на различни уважавани образователни институции и значими културни места, включително Националния университет на Виетнам, Националния стадион Mỹ Đình и Националния музей на изящните изкуства на Виетнам. Сред постиженията си той има обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО - Централният сектор на императорската цитадела Thăng Long, построена за първи път през 1011 г. сл. Хр. Ханой е единствената азиатско-тихоокеанска местност, получила титлата „Град за мир“ от ЮНЕСКО на 16 юли 1999 г., признавайки приноса му в борбата за мир, усилията му за насърчаване на равенството в общността, защита на околната среда, насърчаване на културата и образование, и грижа за младите поколения. Ханой се присъедини към Мрежата на творческите градове на ЮНЕСКО като град на дизайна на 31 октомври 2019 г., по повод Световния ден на градовете. Градът също така е бил домакин на множество международни събития, включително APEC Vietnam 2006, 132-та асамблея на Междупарламентарния съюз (IPU-132), срещата на високо равнище Северна Корея – Съединените щати в Ханой през 2019 г., както и Югоизточните азиатски игри през 2003 г., Азиатските игри на закрито през 2009 г. , и Игрите в Югоизточна Азия през 2021 г.

Ако търсите достъпни полети до Ханой, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за Ханой. Планирайте следващата си ваканция и резервирайте евтини билети от flights365.bg сигурно и лесно!

 flights365.bg/hanoy