Азия

Самолетни билети до Сингапур
Маршрут: София-Сингапур
Транспорт: Самолет

Принтирай
ПРОГРАМА
Полет до Сингапур – Лъвският град
Сингапур е суверенна островна държава и град-държава в морска Югоизточна Азия. Намира се на около един градус ширина северно от екватора, край южния край на Малайския полуостров, граничещ с Малакския проток на запад, Сингапурския пролив на юг, Южнокитайско море на на изток и пролива Джохор на север. Територията на страната се състои от един основен остров, 63 сателитни острова и островчета и един отдалечен остров, чиято обща площ се е увеличила с 25% след независимостта на страната в резултат на мащабни проекти за рекултивация на земя. Има третата най-висока гъстота на населението в света. С мултикултурно население и признавайки необходимостта от зачитане на културната идентичност на основните етнически групи в нацията, Сингапур има четири официални езика: английски, малайски, мандарин и тамилски. Английският е lingua franca и множество обществени услуги се предлагат само на английски. Мултирасовостта е заложена в конституцията и продължава да оформя националните политики в образованието, жилищното настаняване и политиката.

След първите години на турбуленция, макар и без природни ресурси и хинтерланд, нацията бързо се разви, за да се превърне в един от четирите азиатски тигъра въз основа на международната търговия и икономическата глобализация, интегрирайки се в световната икономика чрез свободна търговия с минимални или никакви търговски бариери или тарифи , експортно ориентирана индустриализация и голямото натрупване на получени преки чуждестранни инвестиции, валутни резерви и активи, държани от държавни инвестиционни фондове. Високо развита страна, тя е на 11-то място в индекса на човешкото развитие на ООН и има втория най-висок БВП на глава от населението (ППС) в света. Идентифициран като данъчен рай, Сингапур е единствената страна в Азия със суверенен кредитен рейтинг AAA от всички големи рейтингови агенции. Той е основен авиационен, финансов и морски център за корабоплаване и постоянно е класиран като един от най-скъпите градове за живеене за емигранти и чуждестранни работници. Сингапур е високопоставен по ключови социални показатели: образование, здравеопазване, качество на живот, лична безопасност, инфраструктура и жилища, с ниво на собственост на жилища от 88 процента. Сингапурците се радват на една от най-дългите очаквания за продължителност на живота, най-бързата скорост на интернет връзката, най-ниските нива на детска смъртност и най-ниските нива на корупция в света.

Ако търсите достъпни полети до Сингапур, не търсете повече! На нашия уебсайт ще можете да намерите някои от най-добрите оферти за Сингапур. Планирайте следващата си ваканция и резервирайте евтини билети от flights365.bg сигурно и лесно!

 flights365.bg/singapur