Кения

НАЙ-ДОБРОТО ОТ КЕНИЯ - с полет от София
от 5370 лв.
Продължителност:
9 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:


Принтирай
ПРОГРАМА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ХОТЕЛИ
ДЕН-1
БЪЛГАРИЯ - КЕНИЯ
Среща на летището в България, 2 часа преди полета. Полет за Кения в 23:30 ч.

ДЕН-2 / КЕНИЯ
Пристигане в Кения около 09:00ч. Трансфер до Neptune Beach Resort 4+ Информационна среща с представителя на туроператора. Свободно време за плаж и релакс на крайбрежието. Нощувка.

ДЕН-3 / МОМБАСА - НАЙРОБИ - езерото НАЙВАША
След закуска трансфер до летището за полет до Найроби 08:30/09:30 ч.(часът може да търпи промени в зависимост от наличността на полета). Пристигане в Найроби. Посрещане от водача и отпътуване с джипове 4х4 към езерото Найваша. Обяд. Късно следобед разходка с лодка по езерото Найваша. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 / НАЙВАША - НАКУРУ
Закуска. Отпътуване за сутрешна разходка из езерото Накуру. Националният парк, известен със своите птици, предлага възможност за наблюдение на фламинго, както и е дом на черни и бели носорози и застрашения жираф Ротшилд. Настаняване и обяд в хижата Следобедна разходка в Накур и вечеря и нощувка в района на езерото Nakuru Sopa lodge 3*. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 / ЕЗЕРОТО НАКУРУ - национален резерват МАСАЙ МАРА
Ранна сутрешна закуска. Отпътуване за известния резерват Масай Мара. Кратка спирка за почивка до град Нарок. Обяд в лоджата. Следобед разходка из Масай Мара до залез слънце. Вечеря и нощувка в Mara Sopa Lodge 4* или подобен. Нощувка.

ДЕН-6 / ФОТОСАФАРИ В МАСАЙ МАРА
Ранна закуска. Резерватът "Масаи Мара" е продължение на намиращият се в Танзания резерват "Серенгети". Два пъти в годината стадните видове мигрират на север през юни, когато започва дъждовният сезон и обратно на юг през октомври. Масай Мара е дом на "голямата петорка" на Африка - африканският слон, африканският леопард , бивола на Кабо, африканският лъв и африканският черен носорог. В района на резервата могат свободно да се видят и гепарди, гну, газели, зебри, хиени, жирафи, крокодили, хипопотами, повече от 500 вида птици и други.
Свободно време. Обяд. Следобед разходка из Масай Мара до залез слънце Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 / ФОТОСАФАРИ В МАСАЙ МАРА
Ранна закуска. Фотосафари в Масай Мара. Време за релакс. Обяд. Следобедна разходка до залез слънце Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8 / МАСАЙ МАРА - НАЙРОБИ - МОМБАСА
Закуска. Отпътуване от Масай Мара през полетата от пшеница и ечемик към Нарок. Пресичаме Голямата рифовата долина, дом на стада жирафи и газели. Пристигаме в Найроби за обяд в известния барбекю ресторант Carnivore. Храната се приготвя на специална пещ нанизана на масайски меч. Менюто включва още разнообразни салати, зеленчуци и екзотични сосове. Трансфер до летището за късен следобеден полет до Момбаса (17:00/18:00ч или 19:00/20:00ч.).Трансфер до плажния хотел Neptune Beach Resort 4+ . Нощувка.

ДЕН-9
Закуска. Трансфер от хотела до летище Кения за полет Кения - България. Полет в 14:00ч. от Кения.
Пристигане в България около 22:00ч.
  • Програмата подлежи да актуализация в обявените дни и часове преди отпътуването.
    • След резервация за вътрешния полет Момбаса - Найроби - Момбаса, всички поправки или промени в името, изписването, датите или часовете на полета подлежат на допълнителна такса от 50 щатски долара на човек. Всички полети подлежат на 100% такса анулация след резервиране и не подлежат на възстановяване. Допълнителната информация за вътрешния полет и всичко необходимо за престоя на сафари се изпраща с финалните документи по отпътуването.

Полетно разписание:
Превозвач: European Air Charter
България - Кения - 23:30 ч. - 09:15 ч. (+1 ден)
Кения - България - 14:00 ч. - 22:00 ч.
Полетът е директен, с техническо спиране в Асуан.

Трансфер летище - хотел - летище:
Летище - хотел в Момбаса - продължителност - около 40 минути в посока.