Почивки

Кения - сафари и почивка
Маршрут: София - Доха - Найроби - Масай Мара - Найваша - Найроби - Диани - Найроби - Доха = София
от 2350 
Продължителност:
10 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:


Принтирай
ПРОГРАМА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
1 ден София - Доха
Полет QR 228 от София в 16:05 ч. Кацане в Доха в 21:45 ч.

2 ден Найроби – Масай Мара (обяд, вечеря)

Излитане от Катар с полет QR 1335 в 01:45 ч. Пристигане в столицата на Кения Найроби в 07:10 ч.
Найроби е най-големият град в Кения, а името му идва от „хладка вода“ - така, както се казва и реката, която пресича селището. Основан е през 1899 година от британски колонизатори в ролята на железопътно депо по линия Уганда – Кения. През колониалния период тук е център на търговията с кафе, чай и сизал. Градът се разраства изключително бързо и през 1907 година става столица за сметка на Момбаса.
Веднага след кацане и уреждане на формалностите, се отправяте към Масай Мара.
Резерватът Масай Мара е основан през 1948 година, а придобива статут на резерват през 1961 година. Намира се на около 270 километра от столицата и е до границата на Кения с Танзания. Площта му е 1519 кв.км.и е естествено придължение на долината Серенгети. Територията му представлява савани и ниски, заоблени хълмове, крайречни гори, които са дом на 80 вида бозайници. Тук е и най-вероятно да се види Голямата петорка на Африка – слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог. Всяка година през юли и август Голямата миграция изпълва Масай Мара с над 1,3 милиона диви животни.
Настаняване в лоджа. Обяд. Кратка почивка и следобедно сафари, за да се насладите на гледката на лъвове, чакали, леопарди, хиени, гепарди, биволи, стада жирафи, слонове, черни носорози и гнута. Връщане в лоджа за вечеря и нощувка.

3 ден Масай Мара (закуска, обяд, вечеря)
Ранна закуска в лоджа и отправяне за целодневно сафари на територията на резервата Масай Мара. Така че заредете камерите и се пригответе да уловите Голямата петорка в кадър. Пътуването е с удобни джипове 4x4 с повдигащ се покрив, така че да имате възможност да се показвате и да правите перфектни снимки. Обядът Ви е опакован и ще му се насладите на пикник в открита савана. А ако сте избрали за пътувате през юли или август, ще станете свидетели на Осмото чудо на света – масовата миграция на диви животни. Връщане в лоджа за вечеря и нощувка.

4 ден Масай Мара – езерото Найваша (закуска, обяд, вечеря)
Ранна закуска и напускане на лоджа. Сафари по изгрев слънце, когато галещите лъчи на слънцето нежно докосват саваната, за да я събудят за още един изпълнен с приключения и преживявания ден. Сух пакет обяд. Пътуването продължава към езерото Найваша, където пък ще прехвърлите на лодка, за да станете свидетели на хипопотами, разхлаждащи се в калта, на птиците, които търсят храна и много други. Следва посещение и пешеходна разхода из остров Кресцент по време, на която ще имате възможност от съвсем близо да видите масайски жирафи, водни биволи, антилопи гну, газели и др.
Настаняване в лоджа, вечеря и нощувка.

5 ден Езерото Найваша – Найроби - Диани (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за столицата Найроби, за да се отправите към брега, миещ се във водите на Индийския океан за една напълно заслужена и качествена почивка в курорта „Baobab Beach Resort & Spa” 4* или подобен. Пристигане на летище Укунда и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка.
Хотел „Baobab Beach Resort & Spa” се намира на световноизвестния плаж Диани сред 80 акра тропически градини и изглед към Индийския океан. Живописното му разположение на коралов нос, разкрива невероятна гледка и живописно преживяване, за което спомагат над 500 метра златна, пясъчна ивица. Самият „Baobab Beach Resort & Spa”е известен като водещ ол-инклузив курорт в Кения и с образцово ниво на обслужване и внимание към детайла.

6 ден Диани бийч (all inclusive)
Свободен ден за пълна почивка.

7 ден Диани бийч (all inclusive)
Свободен ден за пълна почивка.

8 ден Диани бийч (all inclusive)
Свободен ден за пълна почивка.

9 ден Диани бийч - Найроби (all inclusive)
Закуска. Свободно време. Следобед трансфер до летище Укунда. Директен полет до Найроби.

10 ден Найроби - Доха - София
Полет QR 1342 от Найроби. Кацане в Доха в 06:45 ч. Полет от Катар в 09:15 с полет QR 227 и пристигане в София в 13:20 ч.