Екзотика - Топ Оферти

Пленяващ Банкок и Старите Столици на Тайланд - 05.01.2024
от 4290 лв.
Продължителност:
14 дни / 11 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:


Принтирай
ПРОГРАМА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1 София - Доха - Банкок 05.01
Среща на летище София 2 часа преди заминаване. Полет от летище София за Банкок през Доха с Qatar airlines. Кацане на летището в Доха.
Ден 2 Банкок 06.01
Пристигане на международното летище в Банкок и трансфер до хотела.
Насладете се на остатъка от деня в свободното време.
Нощувка.
Ден 3 Банкок - Чианг Рай 07.01
Закуска в хотела. Освобождаване на стаята. Трансфер от хотела до летище за полет до Чианг Рай.
Пристигане в Чианг Рай и трансфер до хотела. Остатъка от деня е свободен. Може да разгледате сърцето на стария град, който датира от управлението на крал Манграй през 13-ти век, или да се разходите из оживения нощен базар, за да усетите вкуса на Чианг Рай.
Нощувка.
Ден 4 Чианг Рай 08.01
Насладете се на закуска в хотела, преди да се отправите към центъра, за да се полюбувате на емблематичния паметник на крал Манграй по пътя към музея и образователния център Hilltribe. Научете всичко за десетките планински племена, които от векове са живели в планините около града и как са оцелели след разпространението на глобализацията. Продължете към района Mae Chan, за да разгледате отдалечените села на хълмистите племена на народите Yao и Akha и да изпитате техния начин на живот от първа ръка.
Тръгване към Мае Сай, малък граничен град с оживен пазар, преди да се отправим към сърцето на Златният триъгълник, където се срещат Тайланд, Лаос и Мианмар. Тази естествена пустиня придоби нежелана известност през шейсетте години поради изобилието от отглеждане на опиум в района. След обяд(включен в цената) продължаваме към Chiang Saen, за да посетим Wat Phra That Chom Kitti на върха на хълма, до който се стига по стълбище с 350 стъпала. Връщане в Чианг Рай. Останалата част от деня - свободно време. Нощувка.
Ден 5 Чианг Рай - Чианг Май 09.01
След закуска в хотела поемаме за Чианг Май. В южните покрайнини на Чианг Рай, спираме до великолепния Wat Rong Khun - ослепителен храм, построен през 90-те години. Богато украсената му изцяло бяла външност с вградени парчета огледало му придава блестящ външен вид, което го прави един от най-красивите храмове в Тайланд. Продължаваме към Чианг Май и Wat Phra That Doi Suthep, един от най-почитаните храмове в страната. Това свещено място е на върха на планина, откъдето можете да оцените зашеметяващата панорамна гледка към града. За да се стигне до храма, трябва да се изкачат 309 стъпала. Като алтернатива можете да използвате кабинковия лифт(включен в цената), за да стигнете до храма. Насочваме се към брега на реката и се качваме на лодка за круиз по живописната река Пинг, където се отбиваме до ферма, за да опитаме вкусно къри с юфка кхао сои, докато се наслаждаваме на танцови изпълнения, и традиционно ястие кхантоке. След разходка из местния пазар за цветя и пресни продукти се връщаме обратно в хотела.
Нощувка в хотел в Чианг Май.
Ден 6 Чианг Май 10.01
Закуска. Отправяме се към Elephant POOPOOPAPER Park. Екологично чист, естествено построен; музеен парк на открито, който въвежда и обяснява уникалните стъпки, свързани с направата на толкова обсъжданите хартиени продукти от влакна от слонски изпражнения! Интерпретативната пешеходна обиколка из буйните градини превежда посетителите през осем различни павилиона, обяснявайки всеки етап от процеса - от събиране на изпражнения, през изплакване, до окончателното сглобяване на продукта. Посетителите се насърчават да седнат на табуретка, да запретнат ръкави и да се присъединят към талантливи занаятчии и водачи, за да участват във вълнуващия процес. В допълнение, от наличието на богати графики и означения, посетителите ще бъдат запознати и с дългата и богата история на Чианг Май с традиционно производство на хартия и занаяти. След обяд(включен в цената) в местен ресторант, продължаваме към Чианг Май за едио следобедно, разглеждане на този древен град. Старият град на Чианг Май все още е заобиколен от останки от стари отбранителни стени и ров. Посещаваме и историческия Wat Suan Dok, за да се полюбуваме на неговия 48-метров чеди в стил Шри Ланка, който гледа към Кралското гробище. Продължаваме към Wat Phra Sing в стария град, където ще можем да оценим красотата на този голям комплекс от повече от 60 сгради. Ще посетим Wat Chedi Luang от 14-ти век в самото сърце на стария град. Вечерта - по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на вечеря кхантоке.
Нощувка.
Ден 7 Чианг Май - Ламфун - Лампанг - Сукотай 11.01
Ранна закуска. Освобождаване на стаята. Тръгване в 08:00 ч. от хотела в град Чианг Май. Отпътуване за Ламфун, за да посещение на Wat Phra That Hariphunchai - златен храмов комплекс, чийто произход е проследен до кралство Мон през осми век, преди да пристигнем в живописния град Лампанг, за да посетим историческия храм Wat Phra That Lampang Luang. След обяд(включен в цената) релаксиране по време на живописното пътуване до историческия парк Sukhothai, където ще пристигнем в късния следобед. Разглеждане парка, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, обхващащ руините на древния Сукотай, който е бил първата столица на едноименното кралство.
Нощувка в хотел в Сукотай.
Ден 8 Сукотай - Утай Тани - Аютая 12.01
Закуска. Духовно начало на деня, като се присъединим към местните жители в предлагането на храна на будистките монаси. Отправяме се на юг с градка спорка за обяд(включен в цената) в Чай Нат. Днешният маршрут от Сукотай през Утай Тани до Аютая отразява разширяването на юг на Сиам, следвайки историческото развитие на кралството. При пристигането си в Аютая, бившата столица на Сиам, ще отидем към историческия парк Аютая, за да посетим Wat Phra Si Sanphet и съседния храм Viharn Phra Mongkol Bophit, където ще видим златния Буда. След това, към зловещите омагьосващи руини на Wat Phra Mahathat, с известната статуя на Буда, погълната от корените на дърветата. Този небесен ансамбъл от наследство на историческия парк е със статут на обект на световното наследство на ЮНЕСКО.
Нощувка в хотел в Аютая.
Ден 9 Аютая - Канчанабу́ри 13.01
Закуска. Преминаваме през пасторални пейзажи, почти недокоснати от времето, преди да пристигнем в Канчанабу́ри, тихо градче в близост до сливането на реките Kwai Noi и Kwai Yai. Той е известен с красотата на своята естествена среда и изобилие от диви животни, но също така заема нежелано място в историята като местоположението на прословутия “Железопътен мост на смъртта“ от Втората световна война, увековечен в холивудската класика “Мостът на река Куай“. Следва посещение на военното гробище, последното място за почивка на хиляди войници и железопътния център Тайланд-Бирма, за да научим за ужасяващите условия, в които съюзническите военнопленници и тайландските роби са работили за изграждането на железопътна линия за военни доставки. След обяд(включен в цената) може да се насладете на свободно време с редица възможности за развлечение.
Нощувка в хотел в Канчанабури.
Ден 10 Канчанабу́ри - Банкок 14.01
Отпътуване от Канчанабу́ри след закуска в хотела с живописно пътуване до Накхон Патом, за да посетим храма с великолепната 127-метрова ступа Phra Pathommachedi, най-високата по рода си в света. Продължаваме към Damnoen Saduak, известен със своите цветни плаващи пазари. Вдишайте ароматите на изтока, докато десетки лодки се плъзгат покрай него, продавайки пресни плодове и зеленчуци, както и вкусни местни деликатеси. Бръмченето, шума, суматохата от дейности в тайландския бит, са прекрасни преживявания. Продължаваме към Банкок.
Нощувка в хотел в Банкок.
Ден 11 Банкок 15.01
Закуска. Посещение на Royal Grand Palace, велик архитектурен шедьовър от няколко сгради, прекрасни отвън, с магически интериор, използван като кралска резиденция от 18 век до средата на 20 век. Без съмнение това е национална забележителност и вероятно най-посещаваният кралски паметник на Тайланд, който не бива да се пропуска. В сградата се помещава "Wat Po", най-старият храм в Банкок, в който се намира известният покрит със златни листа лежащ Буда. Тази обиколка включва и храма "Ват Тримит" с неговия 5,5-тонен Златен Буда. Вечерта - свободното време.
Нощувка в хотел в Банкок.
Ден 12 Банкок 16.01
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане. Нощувка в хотел в Банкок.
Ден 13 Банкок - Доха
Закуска в хотела. Напускане на хотела на обяд. Свободно време и трансфер до летище Банкок. Полет до Доха.
Ден 14 Доха - София
Полет Доха - София.Пристигане в София в 11,50ч.
ЗАБЕЛЕЖКИ
Настаняване в хотела в 14.00 часа и напускане в 12.00 часа.
Ранното настаняване в хотела, късното напускане, свързващите или съседните стаи зависят от наличността и не са гарантирани.
Без възстановяване на средства за неизползвани услуги. Разделянето на пакета не е разрешено
Моля, имайте предвид, че местните условия, преобладаващи по време на пътуването, могат да доведат до промени в съдържанието на обиколката без предварително известие.
Работното време на храмовете и интересните места може да се промени без предварително известие. Храмовете и забележителностите могат да бъдат затворени без предизвестие.
Двойно легло и чиния с плодове, осигурени за младоженци. В зависимост от наличността.
Запазваме си правото да променяме работния ден на обиколките, включени в пакета, ако графикът на работа го изисква.

Полетно разписание(подлежи на промяна)